Rekordmange pusser opp hjemmene sine i Skien området

Aldri før har det vært så mange i Skien området som pusser opp hjemmene sine. Hva kan være årsaken til dette? 

 

Høyst sannsynlig er det corona-situasjonen. Vi så denne utviklingen i Bergen, hvor det er rekordmange som oppgraderer badene sine, og vi ser det her i Skien området. Hovedsakelig er det én grunn til dette: at så mange sitter på hjemmekontor, og får et ønske om å gjøre om på ting. 

 

Forandring fryder når man jobber hjemmefra

Etter corona-pandemien sin innmarsj, har et stort antall innbyggere i Skien begynt å jobbe hjemmefra. Dette har medført store konsekvenser for byggefirma, og forhandlere som selger byggevarer. 

 

I begynnelsen av 2020 opplevde byggevareforhandlere og entreprenører en nedgang i salgsinntekter, noe som sannsynligvis skyldtes at folk hadde store utfordringer med å tilpasse seg til den nye corona-situasjonen. 

 

Etter hvert, derimot, skjedde det en helomvending: byggeforretningene så en kraftig økning i etterspørsel for deres varer og tjenester, og en rekordhøy omsetning. “Hva er det som skjer?” tenkte de. Når flere og flere kunder kom og sa at de var “dritt lei” av hvordan hjemmene deres så ut, derimot, ble det klart hva som hadde skjedd: folk hadde brukt så mye tid på hjemmekontor, at det som før så helt greit ut, nå ble uutholdelig. Og på samme måte som i Bergen, hvor konene ba karene sine om å bare endre noen småting, før det ble en total oppgradering av badene, så skjedde det samme i Skien området. Samtalene kunne gå noe slik: 

 

“Steinar, nå har det gått flere år siden du sa du skulle gjøre noe med den garasjeporten. Den har jo ikke sett ut i det hele tatt etter at de naboungene kasta snøballer med stein på den.”
“Ja, okei da, Birgit – nå som alt er nedstengt uansett, og det ikke er noe annet å gjøre, så kan vi vel ordne den porten.”
Steinar og Birgit drar til den lokale byggevareforretningen for å kjøpe en ny carport, og til Steinars store forskrekkelse legger Birgit raskt merke til andre ting hun ønsker å kjøpe til huset.
“Åå, se på den terrassen da – den er jo bare helt nydelig! Og den gamle vi har begynner å bli slitt, og jeg er så lei av den. Du fikser vel en ny en du, Steinar? Tenk hvor stilig det blir!”
Og slik har de det gående. 

 

Men det er ikke bare slitte og gamle deler av huset som får seg en real oppussing; det er også mange innbyggere i Skien som velger å overhale seksjoner som er helt ok, noen ganger bare 5-10 år gamle. De blir så inspirerte når de prater med naboen som har skaffet seg et selvspylende toalett, en automatisk plenklipper, eller en splitter ny veranda. 

 

Der har vi altså grunnen til at rekordmange pusser opp hjemmene sine i Skien området. De går rett og slett lei av hjemmene sine ved å være der mye mer enn vanlig. 

 

En av de som har merket en ekstra pågang nå som alle skal pusse opp, er Elvis Elektro i Skien. Daglig leder, Håkon, sier de jobber hardt med å ta unna alle henvendelsene som kommer inn nå, og at forklaringen er enkel hvorfor det er så mange som vil pusse opp nå og trenger hjelp av en elektriker: man er rett og slett mer hjemme enn noen gang før.